Who run the world? (GIRLS)

Det var inte alls meningen att träna dubbel igår men så blev det... När jag tränar såpass tidigt så att passen blir klara innan 12 så har jag alltid möjligheten att känna efter för ett dubbelpass senare mot kvällen. Det var LÄTT värt att åka dit igår igen & få gjort ben för att IDAG kunna fokusera och MÖRDA ryggen! Rygg & biceps är nog dom muskelgrupper som tagit mest stryk av min hand skada. Stör mig så mycket vill bara kunna dra i allt jag ser haha men det gör ju föööör ont. Dock väldigt tacksam att handen känns bättre för var dag.
AAAAAAAAAAAAAAAAAS usuall så vaknade jag strax efter 9. Drack en shake direkt jag vakna & inväntar att sätta på pannan tills efter inlägget. Har tagit ut 3 fiskpinnar och 3 ägg som ska stekas. Fiskpinnarna ger mig lite kolhydrater;) känner att jag behöver det idag innan träningen. Kanske dunkar en Proteinbar precis precis innan också hehhhh.
Tjejer
Jag kommer gå in på er "girls" mer och mer men en sak vill jag dela med mig om NU. Testosteron utsöndras i testiklarna hos män, och i äggstockarna hos kvinnor. Testosteron är originalet till de syntetiska anabola steroiderna. Hormonet har betydelse för hälsa och välbefinnande hos både män och kvinnor, genom sin påverkan på bland annat könsdrift, immunförsvar och skelett. Det är också kopplat till aggression sam att hormonet har en central roll för utveckling av manligt kön.
Det jag vill att ni kvinnor ska förstå är att ni har endast cirka 5-10% av det testosteron som män har och ni MÅSTE förstå att det gör så att män har VÄLDIGT MYCKET enklare att bygga muskler...  Därför ska ni inte vara rädda! Det finns en vanlig rädsla bland kvinnor att bli alltför muskulösa och få "biffiga" muskler och dylikt. Det händer inte under alla normala förhållanden och det är framförallt p g a att kvinnor har helt annorlunda hormonell profil jämfört med män. Testosteron hänger intimt ihop med muskelmassa och styrka och är alltså en indikation för hur lätt man lägger på sig fett och hur lätt man bygger muskler.
I och med att kvinnors testosteronnivåer normalt sett endast är 5-10% av mäns, är det ur praktisk synvinkel fullkomligt meningslöst att vara rädd för att bli ett muskelberg av att styrketräna. Faktum är att styrketräning är ett ypperligt sätt att forma eller "tona" kroppen. Rumpan (gluteus maximus) är t ex en vanlig kroppsdel som kvinnor vill göra mer estetisk och attraktiv. Visst har konditionsträning sin plats i all träning, men egentligen behövs bara en övning för en snygg rumpa; knäböj. Det är en övning som tränar rumpan och därigenom formar muskulaturen hos gluteus maximus till att se mer estetiskt tilltalande ut. Även djupa sittande eller liggande benpressar fungerar bra, men knäböj är en riktig superövning för bakdelen och benen i allmänhet.


Tisdag!
Det var inte alls meningen att träna dubbel igår men så blev det... när det blir så att jag tränar såpass tidigt så att passen blir klara innan 12 så har jag alltid möjligheten att känna efter för ett dubbelpass senare mot kvällen. Det var LÄTT värt att åka dit igår igen & få gjort ben för att IDAG kunna fokusera och MÖRDA ryggen! Rygg & biceps (dagens träning) är nog dom muskelgrupper som tagit mest stryk av min handskada. Stör mig så mycket vill bara kunna dra i allt jag ser haha men det gör ju föööör ont. Dock väldigt tacksam att handen känns bättre för var dag♥.

AAAAAAAAAAAAAAAAAS usuall så vaknade jag strax efter 9. Drack en shake direkt jag vakna & inväntar att sätta på pannan tills efter inlägget. Har tagit ut 3 fiskpinnar och 3 ägg som ska stekas. Fiskpinnarna ger mig lite kolhydrater;) känner att jag behöver det idag innan träningen. Kanske dunkar en Proteinbar precis precis precis innan också hehhhh får seeee.



GIRLS
Jag kommer gå in på er "girls" mer och mer men en sak vill jag dela med mig NU. Testosteron utsöndras i testiklarna hos män, och i äggstockarna hos kvinnor. Testosteron är originalet till de syntetiska anabola steroiderna. Hormonet har betydelse för hälsa och välbefinnande hos både män och kvinnor, genom sin påverkan på bland annat könsdrift, immunförsvar och skelett. Det är också kopplat till aggression samt att hormonet har en central roll för utveckling av manligt kön.


Det jag vill att ni kvinnor ska förstå är att ni endast har cirka 5-10% av det testosteron som män har och ni MÅSTE förstå att detta gör så att män har det MYCKET enklare för att bygga muskler...  Därför ska ni inte vara rädda! Det finns en vanlig rädsla bland kvinnor att bli alltför muskulösa och få "biffiga" muskler och dylikt. Det händer inte under alla normala förhållanden och det är framförallt p g a att kvinnor har helt annorlunda hormonell profil jämfört med män. Testosteron hänger intimt ihop med muskelmassa och styrka och är alltså en indikation för hur lätt man lägger på sig fett och hur lätt man bygger muskler. 


I och med att kvinnors testosteronnivåer normalt sett endast är 5-10% av mäns, är det ur praktisk synvinkel fullkomligt meningslöst att vara rädd för att bli ett muskelberg av att styrketräna. Faktum är att styrketräning är ett ypperligt sätt att forma eller "tona" kroppen. Rumpan (gluteus maximus) är t ex en vanlig kroppsdel som kvinnor vill göra mer estetisk och attraktiv. Visst har konditionsträning sin plats i all träning, men egentligen behövs bara en övning för en snygg rumpa; knäböj. Det är en övning som tränar rumpan och därigenom formar muskulaturen hos gluteus maximus till att se mer estetiskt tilltalande ut. Även djupa sittande eller liggande benpressar fungerar bra, men knäböj är en riktig superövning för bakdelen (ROEEEV ) och benen i allmänhet.




Våga
Det här med att män och kvinnor tenderar att träna på olika sätt är "slightly retarded", män med vikter och kvinnor på löpbandet och i någon maskin har att göra med kulturell inlärning & könet mer än vad som åstadkommer en kropp som majoriteten anser är "snygg" och gångbar i vår kultur. Många tjejer hade nog blivit förvånade över vilka stora positiva förändringar de skulle göra om de skulle våga lyfta hantlarna, träna axlar, armar, bröst, rygg och göra knäböj med skivstång osv. För det är just det som formar kroppen, inte konditionsträning. Styrketräning är vad som formar kroppens muskulatur och stärker den. Konditionsträning ger oss bättre kondition och förbränner fett (och muskler). Båda, anser jag är viktigt i ett optimalt träningsprogram som stärker både hjärtat och övriga kroppens muskler.


MåndagsMotivation!



motivation motivation motivation
är det enda jag tänker på när jag vaknar såhär trött på en måndag morgon. Ny start & en fräsch början på träningsveckan! skrev lite om detta förra måndagen om hur lätt det är att just starta om på Måndagar! Dagen påbörjar den nya veckan och alla dess utmaningar. Såg min mors fina status imorse och det påminde mig om just detta!

U


Klirrrrrrrr i magen
På vägen hem igår var jag galet hungrig. Betona ordet galet eftersom jag kände för att golva typ 3 pizzor. Hardi tog 2 cheez & 1 paj på McDonalds innan hemgång dock kände jag för ett lite nyttigare val även om ja var minst lika sugen. Slutade med att jag tillagade omelett 23:40 på kvällen med ägg, salami & paprika. Hittade en halv kyckling i kylskåpet och kapade rätt snabbt av bröstet (filé) + vingar. Såhär såg den sena proteinrika måltiden ut:



PGA detta känner jag mig extremt full i magen nu på morgonen. Håller på att packa och förbereder för mitt gympass samtidigt som jag diricker en shake... det får räcka med den idag som "pre-workout meal" pga den sena måltiden. Hör av mig senare om hur/vad träningen gick! PEACE!


MOTI PICS


Gina Carano: 




Gregg Plitt:


from Stick 2 Brick! (gå upp i vikt)

 

Sunny Saturday

Vaknade runt 9 som vanligt golvade 4 ägg + halv shake. Var framme på gymmet runt 11 & körde ett helt OK pass! Har haft en galet bra vecka & följt min diet exceptionellt bortsett från igår hehe (några få kakor;)) Efter gymmet kom jag hem till en far som behövde hjälp med diverse som att lyfta och flytta på lite saker från stugan till garaget. Efter detta blev det nog årets tidigaste grillning!


 




De åt korv & choritzo med bröd, ketchup, potatissallad, rostad lök, senap och massa annat onyttigt! haha neeee det kanske inte var så onyttigt men jag vill bara skryta lite med att jag höll mig till 3 stora kycklingsfileér.
Nu har jag precis duschat & resten av kvällen spenderas nere hos Bastian som firar sin födelsedag med nära & kära.


VIKTREGLERING
Börjar en ny topic som heter
"from Stck to Brick"
Hittade en tråd från 2010 där Axon på flashback har gjort en sjukt nice tråd för folk som har svårt att gå UPP i vikt...
-Axon
Har du svårt att gå upp i vikt?

Detta är bland de vanligaste problemet man stöter på hos styrketränande individer tillsammans med svårighet att gå ned i vikt (ironiskt va?). 

Innan man påstår att man inte kan gå upp i vikt måste man först sätta sig ned och kolla igenom sitt kostschema samt hur mycket kalorier man ska få i sig per dag för att en viktuppgång ens ska vara möjlig.

Det gör man lättast genom att läsa och ta till sig denna text som jag skrivit

Kalorier – Kalorier är ett mått på den energi du får i dig genom att äta ett visst livsmedel. Korrekt benämnt heter det kilokalori och förkortas kalori (kcal). Det är helt enkelt en benämning på hur mycket energi de finns i maten. En kcal uttrycker den energimängd (värme) som behövs för att höja temperaturen på 1gram (1ml) vatten 1° från 14.5° – 15.5°(Celsius). 

Energibalans - Äter du mer energi (kalorier) än vad din kropp förbrukar går du upp i vikt. Äter du mindre energi (kalorier) än vad din kropp förbrukar går du ner i vikt och äter du lika mycket energi (kalorier) som din kropp förbrukar kommer du du ligga i energibalans och varken gå upp eller ned i vikt - så enkelt är det. Ett kilo kroppsfett innehåller cirka 7000 kalorier så för att tappa 1 kg fett behöver man under en viss tidsperiod förbränna ca 7000 kalorier mer än man äter. Ett överskott respektive underskott på cirka 500 kalorier är lagom för en stabil viktuppgång respektive viktnedgång.

Basalmetabolism - BMR (Basic Metabolic Rate) är den energi som kroppen förbrukar när man är vaken men vilar, alltså bara genom att hålla sina olika organ fungerande, som t.ex. hjärta och lungor. Den är beroende på vikt, ålder, längd och kön och olika för olika personer, här nedan följer en uträkning som man kan använda för att få reda på sin ungefärliga BMR.

Män: 66.5 + (13.75 x kg) + (5.003 x cm) - (6.775 x ålder)
Kvinnor: 655.1 + (9.563 x kg) + (1.850 x cm) - (4.676 x ålder)

Energibehov – En människas energibehov påverkas av flera faktorer. Ålder, kön, längd, muskelmassa, hur mycket man tränar med mera. Genom att räkna ut sin BMR (Basic Metabolic Rate) och sedan multiplicera denna med sin aktivitetsfaktor (Där 1.2 avser en dag på soffan och 2.0 avser en elitidrottares vardag) får man oftast fram ett rätt så exakt värde.

I exemplet nedan har jag valt en man på 79.5kg, 179cm lång och är 22år gammal (byt ut mot era stats).

66.5 + (13.75X 79.5kg) + (5.003 X 179cm) – (6.775 X 22år) = 66.5 + 1093 + 895 – 149 = 1905 kalorier + aktivitets faktor 1.4 = 1905 X 1.4 = 2667. 2667 är det kaloriintag du ska ligga på om du vill bibehålla din vikt och träna samtidigt. 

Vill man öka i vikt lägger man på ytterligare 500 kalorier utöver detta så att din kropp har ”råd” att lägga på sig lite muskler - vilket ger slutsumman 3167 kalorier. 

Vill man gå ned i vikt tar man bort 500 kalorier vilket ger slutsumman 2167 kalorier.

Jag rekommenderar dock aldrig någon att börja "grisbulka", alltså överäta bara för att man snabbt vill gå upp vikt till vilket pris som helst. Likadant som vid en hälsosam viktnedgång är det bäst att skynda långsamt.
Här är mina bästa tips för de som tycker det är svårt att få i sig tillräckligt med kalorier om dagarna.

Byt ut mini, lätt eller mellanmjölken mot standardmjölk

Ät hela ägget och inte bara äggvita

Använd mer olivolja i din kost (som salladsdressing, drick rent etc

Ät mer nötter i alla dess forme

Ät färre men större måltider så att du verkligen är hungrig inför varje målti

Ät 2-4 skivor grovt knäckebröd till alla dagens måltider

Använd riktigt smör på bröde

Ät mycket fet fisk

Använd stardprodukter på allt (filmjölk, creme fraische, grädde

Skippa potatis och ät mer ris, pasta, bulgur

RIKTIGT NICE AV AXON! 



Hörs snart gott folk! trevlig helg PEACE!


WHY Makrill/Tonfisk? + vid



Menar dock POST-workout & inte pre, se nedan för "varför" makrill/tonfisk är så bra!




PLEASE READ!
Mackerel/Tunafish

Här har ni 2 av världens nyttigaste konserverade föda.
Bästa burkarna på planeten ♥!

Makrillfilé i tomatsås:
Huvudingredienser: 2/3 makrillfilé, vatten och tomatpuré.
Näringsvärde: Makrill innehåller mycket omega-3-fettsyror. En enda liten konservburk ger faktiskt ett helt dagsbehov av hälsofrämjande fettsyror. Proteinet är av hög kvalitet och bidrar till en bra mättnadskänsla och en effektiv återhämtning. Halten av D-vitamin är också hög, vilket är bra för hud, hår och skelett. Dessutom finns det en del selen som stärker immunförsvaret.
Bonusinfo: Var inte rädd för att klicka lite majonnäs ovanpå. Så länge det sammanlagda kalorivärdet är lågt är det bara bra med mer nyttiga fettämnen.

&

Tonfisk i vatten
Huvudingredienser: Tonfiskbitar inlagda i en lake av vatten och salt.
Näringsvärde: Tonfisk är bra mat för den som vill bygga större muskler och för den som vill hålla sig mätt länge. Tonfisk är en proteinbomb och en enda konservburk kan ge 25 % av dagsbehovet(beroende på vikt/träning). Tonfisk innehåller även kalium, som är vätskereglerande, D-vitamin och selen, som stärker immunförsvaret.
Bonusinfo: Tonfisk kan innehålla onödigt mycket tungmetaller. Studier visar dock att tonfisk på burk är bättre än färsk tonfisk. Det är som regel att yngre tonfisk med mindre gift i kroppen hamnar i konserverna, medan de välvuxna fiskarna hamnar i fiskdisken.


Dubblar idag också! Imorse gjorde jag 40min band 2.0 i lutning och 7.2 i speed + Core. Sitter och skriver detta inlägg mitt på dagen mellan mina 2 pass! Sitter ATM hos Bastian med makrill/tuna på knäckebröd mixat med lite kvarg + vitkol för att försöka få i mig ett lite större mål H3H3 (a)! Längtar efter pass2, ses på Life!
Hörs snart PEACE!

Bastians Weekly Report!

 

Här är Bastians Weekly Report!
Vill oxå passa på att gratulera dig igen på din födelsedag bästa Bastian! 



Back in Black!

 

ÄNTLIGEN!!! Nu har jag kunnat gymma ordentligt sen flytten och det var sjuuukt nice, va där i 2 timmar för jag var tvungen att möta en kompis men hade gärnat viljat stanna tills stänging :P

Med tanke på att jag inte kunnat gymma så har jag varit noga med att hålla kosten för att inte låta saker försämras och kan faktiskt säga att jag är rätt så nöjd med hur det har gått, åt dock nudlar en kväll men allt vatten hade blivit uthällt så åt mindre än hälften för dom var för torra, bättre så tycker jag för lite skuldkänslor fick jag nog.

Svag stund för mig men det viktigaste är att jag fortsätter med min kost direkt igen. Detta tankesätt eller motivation eller vad du nu än vill kalla det, är något som jag inte hade innan, då hade jag tänkt ”aja nu har jag failat med min diet, kan lika väl lägga ner då” fel fel fel, tänker du såhär så borde du tänka om för uppenbarligen så hjälper det ju inte :P

 

Gympasset

Mitt gympass idag var extremt nice, det är verkligen exakt som ”mr.fat2fit” säger, det känns som att alla tränar nu och träffade ett par vänner på sportlife också, alltid skoj att gymma med andra som är lika intresserade, alltid bättre gympass när någon kan passa dig, pushar mig själv så mycket mer då.

Otroligt nöjd med dagens gympass förutom 2 grejer:

1.    Jag ville stanna längre hehe

2.    Jag fick reda på att nån faktura som jag missat inte är betald så nu får jag inte gymma -_-

Problem nummer 2 är ju min första prioritet som måste fixas, måste dock ringa och invänta en ny kopia på fakturan, men tills dess så får jag helt enkelt flytta massa lådor här hemma och få min träning där :P

Kan tyvärr inte hitta min våg så jag har ingen aning vad jag väger just nu så får vänta med det tills tills nästa tisdag så får vi se vad resultaten blir då, meddelar även hur det gick med fakturan och vad jag gjorde istället för att gymma i sportlife :)

 

Peace and Chicken Grease!


Kvar i SVERIGE?



No Norway

Veckan startade ju galet bra!, Blev inget inlägg igår kväll pga Bastians flytt och därav inget Internet. Körde dubbelpass både måndag/tisdag, fick bra kontakt på alla 4 pass. Efter en riktigt GULD start på veckan vad tror ni händer? Får samtal som börjar på 0047 och förstår nästan direkt att det var ett norskt nummer. Det är Arshia som ringer med tråkig nyheter om att min plats har blivit ansatt i Elixia Gym. Fick en klump i halsen direkt men kunde inte sluta tänka på att det är mitt fel, jag fick 14 februari som ett datum och kunde inte åka pga personliga själ. 1 Mars var det näst bestämda datumet där jag skulle starta utbildning 1-3 mars. Vill tacka Johan som försökte hålla platsen men fick tyvärr skit för det istället. Johan ska ha 4 personer under sig då han hållt en plats öppen för mig, igår kom en högre chef med andra åsikter kring den frågan. De säger att jag inte ska tappa hoppet och att det kommer fler möjligheter eftersom att Johan redan har fattat förtroende för mig. Känns bara jävligt segt och tråkigt att det blev såhär. Jag blir mest frustrerad över att jag sagt upp mig från csn, komvux, handboll, gym meddelat tjej, vänner, familj, tandläkare osv. Men men jag tänker inte gräva ner mig i något hål för det :S blir bra sugen på att satsa lite mer här hemma, återstå att se.


ATM
Vaknade cirka 09:30 UTAN att ha ätit något sent/dåligt & jag mår FÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR bra! Älskar när jag kommer in i ett sånt här stim av perfekt kost och träning typ hehe.

Frukost: Makrill på knäckebröd med purjolök & tomat + halv shake



Change
Som många här i Ale redan vet så kommer Life i Nol att köpas upp av Sportlife. Man kan ha sina åsikter kring detta men frågar du mig så tycker jag att det är svinbra. Blir mer folk till pass(vilket jag tyvärr aldrig testat) och mer vänner/bekanta att träna med! Även min familj, Pappa, Mamma, Ann + barn tränar på Sportlife. Alltid gillat Sportlifes hantlar & fria vikter mycket mer! så ja det finns en del positivt med denna förändring.


- Vad som händer ifall du har kort på Life
?
Absolut ingenting, eftersom Sportlife köper upp Life så köper dem även med era kontrakt. Så allt fortsätter precis som innan bara det att lokalen du kommer att träna i heter Sportlife med en annan front/vikter/maskiner! Jag hoppas starkt på att nya Sportlife väljer att ha kvar samma gamla Life-personal i Nol. Det skulle gynna Sportlife att bevara något från Life bara för "känslans" skull. 


Bastian "NoCarbs" Alvarado fyller 23 år idag! STORT GRATTIS BOI <3
Har precis bestämt att Bastians vikt kommer att redovisas varannan vecka, dock kommer han som sagt att skriva ett litet personligt stycke varje V. Bastian tränar på Sportlife vilket jag OCKSÅ GÖR OM 8 DAGAR. Bastian har redan skrivit sin "weekly report" men tänkte att jag väntar med att lägga upp den tills ikväll! NU JÄÄÄÄÄVLAR SKA JAG ÄTA STÅL OCH LYFTA SKROOOT heeeeeh <3 puss på er

PEACE!

Hinner inte måste dubbla!


Vaknade 09:50 dunkade 3 ägg med tomat + shake OOOCH proteinbar, rik frulle! Har lovat att träna med några personer så väntar på att de ska vakna, sluta jobba & sluta skolan så skulle vi mötas där runt 4. Skulle precis skriva ett saftigt inlägg men så ringde Hardi och sa att han ville klämma in ett morgonpass och köra på dubbel idag!

GREGG PLITTTTTTTT
http://www.youtube.com/watch?v=NmUrIuMCvTQ

dubbel dubbel dubbel dubbel HÖRS SEN!

HÅLL DIG BORTA!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Perfekt dag! ♥

Två riktigt lyckade pass med exceptionell kost genom hela dagen! Precis som det skall vara! Känner för att lägga ett litet sent inlägg för att motivera mig själv till att hålla mig borta från köket! Har tränat, ätit, duschat och allt som väntar är sängen, förstör inte detta nu Roy hehehhhhh


  • 22:30
    - Tonfisk & ägg omelett (mättade riktigt rejält)
Ta 5ägg (3gulor) + 1dl mjölk och blanda i en skål.
Tillsätt de ingredienser du önskar i skålen och rör om med salt och peppar.
Idag hade jag till exempel ägg, mjölk, tonfisk, purjolök + salt&peppar.
Smält en jämn yta med smör på pannan (smet ut det med papper eller en pensel) sen häll din omelett ”smet” i stekpannan och låt stå i cirka 15 min på lagom värme. Vänd sedan om och låt steka i 4-5 min på lite högre.

En midnatts-shake sen svimma av helt & hållet i sängen! Blir att sova ut rejält imorgon & träna mitt på dagen istället!




Min enda broder som har blivit inspirerad av Bastian & har bett mig att slänga ihop ett träning/kostschema, vilket jag såklart gör med hela mitt hjärta! Sjukt nice att du har blivit motiverad!
Imorgon kommer mer om Bastian och hur det går med hans väg neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!

Hörs imorgon PEACE!



 


Mad Monday!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ARG!
ÅHHHHHH hatar att jag inte kan hålla mig ibland!! bara sådär kl 23:30 igår kväll framför Johnny Depps nya  ”The Rum Diary” fick jag panik och dödade en halv påse lättsaltade Naturchips, 2 Mazariner, lösgodis, choklad & frukt soda… så sämst är jag! Men nu jävlar igen asså hahhaha.. jag kanske inte borde tänka såhär men jag blir bara så trött på det här. Många kanske tycker att jag är löjlig & inte borde vara så hård mot mig själv, men ni måste förstå att utan bra kost så känns det som att allt bara står still… Kul att träna typ 10 pass i veckan och känna sig ur form lixom? pga kost… Menar inte då att jag inte ska ha dagar där ja äter mycket som t.ex när jag kör dubbelpass men då får jag ju iaf se till att det är MAT och inte skit…  varje jävla chokladbit jag stoppar i mig får jag betala för och ingen annan. Allvarligt talat vad fan ska jag med alla dom kolhydraterna och all den energin till om jag ändå bara ska sova? Finns ju ingenting i det jag åt igår som gynnar mig förutom fett & hål i tänderna. Det är ju inte DIREKT så att jag ställt alarm 03:40 för att gå upp och göra jumping jacks i vardagsrummet + ett varv runt sjön?!?!?!.... åhhhh riktig idiot är vad jag är. Nu låg säkert all den där skiten och jäste i magen under natten för att skapa ett riktigt götttttt och tjockt lager fetma! Mmmmhmhmhmh bluff är jag fit2FAT tard!


Ungefär såhär kändes det imorse!

At the moment
Just nu sitter jag hos mamma. Känns mycket bättre efter ett riktigt lyckat axel/traps pass. Dunkade en shake på gymmet och har mixat ihop lite tonfisk med majs & tar en avokado till efterätt. Försöker hela tiden påminna mig själv om att det är måndag & att jag ska hålla kosten, måndagar är perfekt för en nystart h3h3h(a)! Det var ett skönt pass imorse och funderar även på att dra ikväll ifall kroppen orkar/känner för det. Det är fortfarande lite jobbigt med handen för vissa övningar, kände en hel del smärta idag under axelpassets bakre del. Övningar där du måste dra en vikt i sidleds typ nerifrån upp… svårt att förklara, JÄTTE irriterande och jobbigt men hoppas på att det ska bli bra snart. Kära Celsius gjorde iaf sitt och det blev:

  • 40min band, lutning 2.5 /speed 7.4
  • Axlar/Kappar 50min, 6 övningar Axlar, 3 kappar.

Snabbtips:
Ta fram en luvtröja.
Leta efter sömmarna vid axlarna.
Ta fram sax & klipp av båda ärmarna längst sömmen.
Om den är stängd eller har dragkedja spelar ingen roll, dock gillar jag med dragkedja när det börjar bli varmt.
Vet inte om ni har sett bilden innan men såhär blev resultatet! (finns större bild i tidigare inlägg),

Tog 1 minut att göra i brist på träningsgear. 
Nöjd :)!


Imorgon blir det en liten update om Bastian"no carbs"Alvarado! Stay tuned, PEACE!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Guds Dag!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Söndag


1 av 7
Hur många dagars vila tar du? Jag använder mig utav min tro när det kommer till frågan:

"Den sjunde dagen hade Gud fullbordat sitt verk, och han vilade på sjunde dagen efter allt han hade gjort. Gud välsignade den sjunde dagen och gjorde den till en helig dag, ty på den dagen vilade Gud sedan han utfört sitt skapelseverk "

Haha så söndagar känns ju som en relativt bra dag att vila på, vilket jag oftast gör om jag inte redan haft en vilodag samma vecka. Har valt just söndagar som vilodag för att jag alltid känner mig som en gud efter en hel veckas hård träning & därmed förtjänar vilan!!



Haft en helt underbar ”träningsvecka” och det känns som att allt börjar falla på plats igen. Blev tyvärr lite onyttigheter under helgen som jag INTE kunde rå för. Blev även en 2-3 drinkar under fredagskvällen vilket jag ogillar starkt, alkohol = gift så är det bara!! Hade inga planer på att dricka men vet inte riktigt vad som hände i fredags, slutade iaf med spontanutgång i Göteborg, ParkLane. Det var bra fest & mycket folk men vi begav oss hem runt 02 i vilket fall… haha riktigt avdankad festare;).

Vilade under lördagen även om jag inte brukar ha något emot att träna dagen efter utgång. Dricker nästan aldrig så mycket så att jag blir ”bakis” & därmed har inga problem med att träna dagen efter. Tog det lugnt resten av lördagen med perfekt sällskap & lite gottgott ;).


Xtra
Känner mig lite halvseg  fastän jag sov länge och skönt! Vaknade cirka 13 men låg kvar i sängen i 1-2 timmar och bara drog ut på det. Blev lite makrill på smörgås + halv shake innan gym. Körde 40m bandet och 40 min rygg, enkelt och snabbt bara för att! Känner jag mig lite halvseg som idag så gör jag oftast så att jag bara fokuserar på 1 muskelgrupp istället för att slarva med 2.


Hörs imorgon, PEACE!


 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Trötter & Bastian -7kg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Exhausted

Uuuhhhhhh heeeeeeelt slut! Sitter vid datorn med lite vindruvor och kollar på lite Zyzz @ Google haha, kommer aldrig tröttna. Dagens 2 pass har vart galet effektiva.
Åkte som sagt till Ale gymnasium mellan passen för att kolla på grabbarnas show, dock inte sååå fotbollsintresserad så det var mest för att jag lovat att hålla en viss person i sällskap. Fick stressa lite från gymmet idag eftersom jag hade lovat att vara där kl 1, hade nog hellre föredragit ngn timma till på Life h3h3.

Måste säga att jag var mer nöjd med dagens andra pass, kanske inte så konstigt eftersom det bara innehöll den övre kroppen och INGEN kondition hehe. Jag hade planerat att träna bröst/biceps men handen klarade inte av att träna biceps efter alla bröstövningar. Saken är den att jag kan göra alla övningar där du trycker ifrån dig vikt ner, upp, fram osv men när jag ska göra övningar där jag behöver dra gör det fort mycket ondare. Så blev illa tvungen att switcha till någon muskel där jag inte använder handen för att låta den vila tills imorgon. Blev istället 30 minuter mage med en vän som är instruktör & håller gruppass, tror även att hon är lite insatt i PT & sådant också… iaf så DÖDA hon mig, är i galet dålig form runt bålen (core) i jämförelse. Sjukt vältränad! Frågade självmant om vi kunde träna ett magpass tillsammans (vet sedan innan att hon har skilllzzzzz!) men ångrade mig något sjukt redan efter första övningen -.- , skämdes dock för att säga något haha hemskt!. En annan polare var oxå med från början men hoppade av under första övningen, ska inte säga att jag hängde på hela tiden men försökte så gott jag kunde! Tack för din tid Jenny!

Min mage under 2011


På bilderna väger jag 77kg. Väger idag cirka 85kg & hoppas på att kunna ligga deffad 80kg efter detta årets diet (lägger självklart upp bilder, ngn gång på slutet av april kan jag tänka mig)... Alltså 3 kg mer än i fjol. Det sägs att man endast kan bygga 3-4kg muskler per år (Utan Anabola/Steroids) dock tror jag inte att mina + 3 kg är rena muskler. Mitt mål är 90kg deffad 2014.
Vilket återstår att se.... ;) 


92.6 kg
från 31 Januari till 16 Februari har Bastian Alvarado lyckats gå ner från en pendlande vikt mellan 98 – 102kg kunnat droppa ner till 92.6kg i under lite mer än 2 veckors tid! Tummen upp för dig Bastian men vill inte ge dig allt för mycket credd då du har en lång väg kvar! Vill bara hylla din goda start och tala om att jag & förhoppningsvis några personer till håller tummarna för dig! Do ya thang son!


Approximately 7kg down in 16days



Bastian kommer att ungefär en gång varannan vecka skriva ett litet personligt stycke om hur det går & hur han upplever saker ur sitt perspektiv, samt ge lite råd/tips om misstag han gör på vägen ner! För det är ner han skall & ingen annanstans än ner ner ner ner! Kör hårt Basti <3



Bastian Alvarado:

The first few weeks!
Ja då har vi första inlägget för mig, så kan bli lite slarvigt, ”but bear with me”.
jag har haft det riktigt bra de senaste veckorna med mitt schema, jag har egentligen sett fram emot detta ända sen jag och Roy började prata om detta ”projekt” så under tiden han var i Norge så väntade jag ivrigt och väntade på mina scheman så jag t.o.m. började i förväg :)


När ”D-Day” var framme så kollade jag igenom scheman noggrant och hade Roy som förklarade lite mer detaljerat vad han menade med de olika dagarna. Jag började såklart direkt, mitt första stopp var gymmet, där jag hade en av de mest intensiva gympassen jag har haft. Jag märkte direkt att mindre vikter/mer reps ledde till att min puls höll sig högt hela tiden, var helt slut sen när jag var klar men mådde som en gud, jag märkte att gympasset blir så mycket mer roligare om man har en färdig plan för vad man ska göra den dagen, ett bra tips för de som inte vet hehe.

 

Hur har det gått?
Sen den dagen så har jag hållt samma tempo varje dag och kämpat mig till gymmet även om det var kallt, tidigt eller sent.

Kosten var inte superlätt att hålla och då menar jag inte att äta det som stog på listan utan hur ofta jag var tvungen att äta, det jag gjorde för att inte glömma mina måltider var att sätta ett larm för varje tid som var utsatt på schemat, så när alarmet gick så åt jag nått, vare sig jag var hemma eller inte så åt jag nått för jag går aldrig hemifrån utan minst en frukt eller två, detta höll på i ungefär en vecka sen behövde jag inte larmen längre utan har blivit rätt så bra på att känna av själv när jag ska äta (ALDRIG ÄTA FÖR MYCKET!).

Jag är fortfarande lika peppad för detta som första dagen, pga flytt så har jag tyvär inte kunnat gymma på ca. 3 dagar nu, håller på att bli frustrerad för jag känner att jag har för mycket energi i kroppen, men för att bota detta så tar jag låååååååånga promenader, kan vara ute i lätt 1½ - 2 timmar och bara gå i någorlunda snabb fart, allt går bara du har rätt kläder på dig.


Tack Bastian för dina ord.
Hörs snart PEACE!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Dubbelpass

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

x2
Sitter hemma just nu med 4 kokande ägg bakom mig, ska åka till gymmet för ett snabbt morgon/konditionspass med 1h på bandet. Lämnar sen väskan på gymmet och åker till Nödinge (Ale Gymnasium) för att supporta alla vänner som har ställt upp inför sportlovets inomhuscup i fotboll. Efter det åker jag tillbaka till Life för att göra MORD på mina bröst/biceps MMUUUUUUUUUUUMMMSSSS OM JAG LÄNGTAT?

Jag vet att jag har försökt motivera er till att träna underkroppen och att midjan & neråt är galet snyggt och visst är det? Men det finns fortfarande INGET roligare på gymmet än att träna överkroppen! Har inte kunnat lyfta riktigt på ett bra tag men känner att handen börjar ge med sig nu.


Idag tänkte jag att jag tar med 3 ägg i väskan och äter endast ett ägg + ½ shake 1h innan gym, resterade 3 ägg dunkar jag på Life direkt efter duschen! väntar 2 timmar sen golvar shake! haha Det ska bli skönt med dubbel idag! Känner att jag behöver det nu när jag har lite ledighet:) Jag har 2 olika sätt att utföra mina "dubbelpass" dagar på. Antingen så delar jag upp de två passen som idag, kondition på morgonen muskler på kvällen. Eller så att jag delar upp det i 40m kondition med 1 muskelgrupp för vardera pass.

LETS GO


/PS:
Blev tyvärr inte så att jag fick träffat Bastian igår, därav inget senare inlägg. Det blir uppskjutet till idag & Bastian kommer även att skriva ett litet personligt stycke om hur det går osv...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mitt i veckan!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onsdag:

Sjuk härligt att vara igång igen! Startade dagen med 2 knäckemackor med 3 kokta ägg på med ett halvt glas mjölk. Väntade 2 timmar och åt senare en burk tonfisk med citron. Nu blir det en go shake + frukt cirka 40 min innan träning.. Är galet taggad på dagens träning då jag ska mörda MAGE! Har påbörjat diet och hållt den fruktansvärt bra nu sen i Söndags, börjar redan känna hur magen slimmas ner till dess vanliga form. Jag hatar att träna magen dagen efter eller samma dag som jag har ”manglat” mat, känns som att jag blir fetare av det nästan haha. Idag har det gått 3 dagar/nätter utan sena mackor, godis & annan skräpmat och då börjar magen kännas lite tommare vilket gör det mycket skönare att träna just magen/core. Det går sjukt jävla fort för mig då jag alltid tar det till överdrift! Äter ENDAST kolhydrater i samband med träning och försöker hålla min proteinhalt så hög som möjligt, utan att det blir i överflöd (alltså cirka 50g protein var 3dje timma). Måste säga det igen! Det känns riktigt härligt att vara igång för fullt igen, många av er kanske tycker att jag är dum i huvudet som ser dessa 15-16 dagars ”semester” från gymmet som en ”big deal” men så är det!


Beach 2012 ?? haha ;)


Träningsnarkoman?
Jag nekar inte till att jag är en träningsnarkoman men vadådå? Stolt över det och att jag lyckats att hålla mig borta från andra saker att bli besatt av som skadar kroppen. Då säger jag hellre träningsnarkoman än alkoholist & annan typ av giftiga beroenden & besattheter. Jag erkänner mig själv som en träningsnarkoman och knackar på trä för det, tack gode gud för att ha blivit besatt i något som gynnar mig från alla möjliga håll. Ser det som en "blessing from abooooooooove" att jag har fått den sjuka motivationen jag bär på... för det är det enda som krävs för att nå de extrema resultaten vare sig du ska upp eller ner i vikt. 


Nu har jag packat, fyllt på shaken, gjort inlägg, ätit ordentligt och väntar bara på min skjuts så bär det av till Life-Nol! Det som är lite jobbigt är att jag inte bestämt mig för exakt vad jag ska träna tillsammans med magen… funderar på ben men har kört så mycket ben det sista så jag spyr på det… återstår att se, kan ifs lägga upp ett snabbt inlägg från gymmet på mobilen när jag väl är där så ser vi vad jag bestämt mig för!
Checka in sen för att se hur det har gått för Bastian & hans exakta vikt.

Hörs snart, PEACE!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Only Humans!



Så!

Detta var första gången jag skadat mig & jag höll på att bli galen! Först vill jag be om ursäkt för att jag vart tvungen att ta en liten paus från skrivandet eftersom att min hand vart skadad, samt berätta att utbildningen/jobbet i Norge är uppsjkutet & startar v9. En riktigt jobbig skada har det varit måste jag säga. Sjukt jävla jobbigt när jag egentligen inte har ont i någon muskelgrupp eller så, utan bara att det inte går att utföra övningarna med en skadad hand eftersom att du inte kan greppa ordentligt. Vart skadad i 10 dagar så det har blivit ben/core var tredje dag. Jag har aldrig i mitt liv vart så här motiverad inför min träning som jag är idag. Januari, februari, mars, april kan vara de BÄSTA månaderna att träna på & nu jävlar!


Veckan innan.
Sen hjälper det inte riktigt att jag hade en dålig vecka precis innan min skada, med dålig menar jag då sämre kost och träning. Efter att jag skadade mig så körde jag på det… ”Februari-fetto” haha. Jag har ”bulkat” som man säger. DVS att jag ätit väldigt mycket och ofta senaste 2 veckor, samt vilat en hel del eftersom jag vart skadad (vila såhär mycket ska man dock inte göra på bulk, men mer om det senare om varför och hur man bulkar) Detta har resulterat i att jag har gått upp cirka 6-7kg (83/84 - 90kg!! VÄDLIGT MKT MAT) på 15-16 dagar. Irriterade mig något sjukt när Tony (f.d. handbollstränare) kommenterade min godispåse när jag kollade på lagets träning & bestämde mig på plats för att ta det liiiiiite lugnt, så det inte blir allt för många kilon. Men ni ser? Jag har också mina ups & downs men frågan är hur snabbt man reser sig för att börja om på nytt.


Första ”riktiga”
Visst var jag på gymmet igår och körde lite på bandet och benen men idag var det första ”riktiga” passet på länge. Jag tränade bröst och kunde lyfta helt OK med handen, ok suuuure jag sänkte nästan på alla övningar men det är bara för att vara försiktig (TO PREVENT DAMAGE!)(a). Jag känner mig som en guuuuuud just nu och mår äckligt bra efter träningen. Kanske svårt att förstå men träning är som min dagliga ”kopp kaffe”, något jag MÅSTE ha för att funktionera korrekt. Vart lite väl aggressiv & haft kort stubin under dessa dagar jag inte kunnat träna & vill be om ursäkt för den eller dem som fått stå ut med mig. Heeehhhh. Idag gick jag på bandet i 1h & 30m på 2.5 lutning & 7.4 i speed. Kände att ja behövde gå av lite fett efter dessa kaosveckor. Efter bandet blev det som sagt bröst och ENDAST bröst för att inte överanstränga handen då den fortfarande är i ”recovery”. 6 fantastiska övningar iaf!

Pic, Göteborgs fitnessfestival.



Även om bloggen har fått vila så har inte Bastian gjort det, långt ifrån! Bastian & jag har daglig kontakt och han kämpar på! Han följer det träning och kostschema han har väldigt bra och lyckats hålla sig till en enda mild ”ätar-dag” under dessa 2 veckor som varit. Kan med blotta ögat tala om att han är minst 5 kg lättare!! Mer om detta Imorgon då jag ska besöka Bastian för vår ”weekly” peptalk.

Hörs snart, PEACE!

Paus!

Tar en kort paus då det är mkt innan Norge flytten! Samt skadat min hand så det gör inte direkt proceduren lättare! Återkommer så snart som möjligt & kommer ha mkt mer tid för detta när jag väl är i Norge! Hörs snart <3


Tuttar!



Tittys:
MMMMMMMMmm precis som jag sa! Inte nog med att jag vilat 1 dag, så kämpade gårdagens kolhydrater med som en hel arme av soldater under dagens pass! Dom gör verkligen så att man orkar dom där extra kilona på hantlar/stång/kablar osv, galet bra pass då jag gjorde hela 8 övningar bröst & 5 triceps. As usual så blev det 3 ägg till frukost 1-2 timmar innan + en halv shake. Vad det gäller vilka olika bröstövningar jag utför kommer att komma så småningom.


Zup?




Ett riktigt bra tips som jag har tagit till mig är att fokusera mestadels på övre bröst. Som idag gjorde jag 6 övre 2 flat & detta har definitivt visat resultat senaste 6 månaderna då jag har fått extremt bättre form på brösten genom att mörda övre så mycket som möjligt... Även om jag älskar den klassiska bänkpressen så behövs den inte ens i ett bröstpass, många säger att övningen kan skada axlar om den belastas eller utförs på fel sätt... mer om detta en annan gång.





Jag tycker att det vart rätt lätt för mig att få bra form på brösten eftersom jag började som överviktig med en hel del massa att bearbeta. Minns hur jag brukade forma mitt fett så som jag ville att mina muskler skulle se ut haha, trycka upp bicepsen inifrån eller dra ihop armarna så att tuttarna åkte upp och skapade lite skuggor! hahaha det är sjukt att jag kan skratta åt det idag och känna mig nöjd över det jag åstadkommit. Hoppas att en del av er som har respektive mål & läser detta inser att allt går med ren vilja!

Favorit bröstövn: Sned hantelpress, ALLTID ett måste!




Ikväll är det hemmagjorda pizzor och UFC som gäller, lätt värd efter dagens pass! ha en trevlig lördag! PEACE!

Fredag, Vila/Ätad

 

Fredag
Det är Fredag (Jonnys dag haha) & jag sitter för tillfället på boxningsklubben i Bohus on lunch-break. Kände verkligen inte för att träna idag & mitt godis sug är i högsta hugg, två sjukt dåliga kombinationer! Sådana här dagar är oundvikliga eftersom att vi är människor och mår olika för var dag. Jag ska försöka att inte överdriva med godis & allt annat gottgott så det inte blir såhär igen. h3h3

2009


Ätar-dag & fetis-mentalitet
Ifall man har en strikt diet så skulle jag rekommendera att man tar en "ätar" dag 2 till 3 gånger i månaden för att helt enkelt inte bli galen av allt sug. Något jag aldrig kommer att växa eller träna ifrån är min "fetis-mentalitet". Den överdrivna mentaliteten när det kommer till godis, bakelser, skräpmat och diverse godsaker kommer jag alltid att bära med mig. Försöker alltid att täcka alla olika "areas" under hela ätar-dagen så att jag är nöjd i 1-2 veckor framöver. Lösgodis, 1-2 ute-mål (thai, pizza, burgers osv), chips, chocklad, bullar & allt jag är sugen på dvs. Eftersom att det inte blev någon träning idag så skjuter jag upp bröst/biceps tills imorgon. Den enda fördelen med att ha "mangla vad du vill-dag" är att jag vet att dagens kolhydrater kom göra succé inför morgondagens gym pass. Körde 11 pass förra veckan och gjort 6 denna hittills, dubblade måndag & onsdag.

 





Vila
Vilodag bör man ta MINST 1 dag i veckan, trivs dock inte med att ha en fast dag eftersom att det kan bli som idag. Att man planerat att träna fast det inte blir så. Gillar att känna efter den dagen där det känns i hela kroppen att jag behöver vila. Brukar oftast vara Onsdagar eller Söndagar, bara att skjuta upp det passet man tänkt utföra tills dagen efter. Tänk på att musklerna bryts ner när man tränar och reparerar/bygger när man sover, så glöm inte vila och sova ordentligt.



Page down

 

 




Här nedan hittar ni varför sömn är så viktigt.
Är ni inte intresserade så får ni ha en underbar Fredag, vi hörs imorgon för ett saftigt inlägg efter bröst/tric passet.
PEACE!



Varför är sömn viktig vid hård styrketräning?

 

Att slita som en tjur på gymmet och att äta som en häst är redan en självklarhet för dig som vill bygga muskler. Vad du däremot kanske inte vet om är vikten i en ordentlig nattsömn när du tränar hårt.

- Här är några av fördelarna med en ordentlig sömn:

 

  • Du presterar bättre på gymmet

  • Kroppen reparerar muskelfibrer som du slitit av på gymmet 

  • Fett används som byggstenar för reparationen – du förbränner fett medan du sover

  • Ökar anabolism nivån (cellernas uppbyggnad) och sänker katabolism nivån (nedbrytning av cellerna)

 

Om du inte sover tillräckligt går du inte bara miste om din belöning (musklerna), utan du får även försämrat immunförsvar, ökat blodtryck och en hel del andra negativa effekter.

En ordentlig nattsömn
Dina muskler växer inte på gymmet under träningen, dom växer när du vilar. Sömnen är en viktig del i den vilan.

När jag säger en ordentlig nattsömn menar jag ca 8 timmar per natt. Inte 6 timmar ena natten och 10 timmar andra natten. En lugn, avslappnande och stressfri sömn där du får slappna av ordentligt.

Många studier har visat att runt 8 timmar är den optimala sömnen och att det är i princip omöjligt att ta igen förlorad sömn. Därför är det viktigt att se till att sova tillräckligt per natt.

Det räknas heller inte om du är stressad eller sover dåligt. Enligt forskning så utsöndras ett ämne som heter kortisol vid stress, dålig sömn, samt vid lågt blodtryck. Kortisol är som rena motsatsen till växthormonet testosteron, som bygger musklerna.

Som jag tidigare nämnde ökar katabolismen om du inte får tillräckligt med sömn, vilket kan leda till att dina muskler bryts ner, istället för att byggas upp.

Olika sömnetapper
Forskare har delat upp sömnen i två generella typer, REM (Rapid Eye Movement) och NREM (Non-REM/icke-REM). Och inom dessa typer finns det 5 olika etapper i sömnen.

Under Non-REM sömnen, alltså etapp 1-4, är då den största hormonutsöndringen sker och musklerna växer som mest. I sömnetapp 5 (vid REM) är då man drömmer och visserligen helt avslappnad, men utsöndringen är inte som störst.

För att nå till etapp 4 i sömnen, vilket är då man sover djupt, behöver man alltså vara helt avslappnad i kroppen.

När du sover djupt startar en process i kroppen som heter Specific Adaptation to Imposed Demand, också känd som SAID. I den här processen byggs musklerna upp större och starkare så att du är redo nästa gång du ska lyfta!

Få sömnen som du behöver
Nu när du är övertygad om hur viktig sömnen är gäller det att sluta slarva och få dina 8 timmar per natt, för att få bästa resultat av din träning och vara pigg nästa dag.

Tyvärr kan det dyka upp en hel del saker som kommer i vägen som t ex skolarbeten, jobb, familj, träning osv. Listan går att göra hur lång som helst. Lösningen på det här är att börja prioritera din tid. Och om du verkligen tycker att det är viktigt med en snygg kropp och snygga muskler borde du verkligen prioritera sömnen och inte slarva.

Tips för en bra sömn
Även fast regelbunden träning ger en bättre och djupare sömn kan det ibland hända att man har svårt att sova. Här nedan kommer ett par tips på hur man slappnar av och sover gott:

 

  • Undvik att träna sent på kvällen för tätt inpå din normala tid att lägga dig 

  • Sov och vakna varje dag så att kroppen vänjer sig och gör det till en rutin 

  • Slappna av i kroppen och försök undvik negativa tankar

  • Ha en sval temperatur i ditt sovrum när du ska sova

  • Låt det vara mörkt i rummet, undvik att ha en tänd lampa

 

Nu när du vet hur viktigt det är med att få en ordentlig nattsömn ser du till att lägga dig i tid redan ikväll. Inga bortförklaringar eller fusk! Sätt genast upp en tid för dig själv då du ska lägga dig varje kväll och gå upp varje morgon. Det kommer gynna dig i längden.

Om du har ett sömntips som inte står med här ovan får du gärna dela med dig av det. Sov gott!

 


God afton!


Vill börja med att säga hoooolla och dela ut cred till alla där ute som gör exakt samma sak som mig. Vare sig ni är smala, runda, korta, långa, ur-form, i-form eller vad ni än är, ni alla lever ert liv på olika sätt och gör vad fan ni än gör. Men läser ni denna blogg, så hoppas jag att ni har någon typ av träning/aktivitet i ert liv och det är exakt detta jag vill hylla. Jag vill hylla alla som tränar, jag vill hylla alla som försöker & alla som lyckas. Fortsätt med det ni gör för det är endast för ert skull och ingen annans. Det är DU som kommer få ett leende framför spegeln när du får reslutat. Notera ordet när och inte om, för att träning & bra kost garanterar resultat.


Bloggkäk, Mellanmål: Kvarg med kanel (hahaha raw's tips)

bild-4


Life, Lilla bommen
Min träning gick riktigt bra även om jag inte riktigt trivdes på Life, Lilla bommen. Det var litet och trångt, gymmet hade sjukt lite fokus på hantlar, vikter, bänkar & ställ. Alla maskiner fanns inte heller men det förstår man, kan säga att Life har gjort det man kan göra med den enkla och lilla lokalen dom har. Allt var iaf snyggt, fräscht och rent som är standard för Lifeclub vilket är ett stort plus. Tränade som sagt ben, 8 övningar, 3 x10 med vader inkluderat. Bandet 30 min & then hit the shower, snabbt och skönt pass. Längtar dock tills imorgon för att mörda mina bröst/triceps.

Bilder från idag:


Misstag
Här ser ni klart och tydligt att min överkropp är långt före och mer utvecklad än min underkropp. Det är för att jag började träna ben efter 1½ års träning, big mistake som jag får betala & slita för nu. Satsar helt klart på min underkropp framöver...



Bästa som finns! Tränat klart, duschat, sänkt proteinshake, påklädd & go BAAAAM!



Protein
Jag har inte alltid använt Protein pulver, men låt säga att av cirka 3 års träning så har jag druckit protein stabilt som man skall under 18 månader tid. 3 Shakes per dag och det har definitivt givit mig resultat. Jag tror också att mycket handlar om timing "tajming" hehe. Att man ska veta att kroppen endast kan ta upp cirka 40 - 60g protein per 3 timmar beroende från person till person. Så då förstår ni ju att man inte direkt kan äta 12ägg, 3 burkar tonfisk & 2 protein shakes på en och samma gång och tro att man ska bli hulk3n h3h3.

Men back 2 topic så har Isolate-protein från nästan alla olika brands fungerat för mig då jag helst vill ha så mycket protiein och så lite kolhydrater/fett som möjligt i mitt pulver. I isolate finns även mycket aminosyror och annat som är bra att få i sig, har inte 100% koll på allt vad aminosyror gör men vet att det hjälper kroppen att ta upp proteinet dubbelt så bättre om inte trippel. Sen tycker jag inte att dom få gram kolhydrater/fett som vanligt Whey har är farligt eller något att ens bry sig om. Protein som Protein om du frågar mrFat2Fit ;)


Sov gott
Skrev detta längst ner då alla kanske inte vill veta innehållet av Isolate Fx.
Sov gott så hörs vi snart PEACE!




Isolate Fx
Laktoshalten är reducerad och Isolate Fx kan därför användas av laktosintolerant. Fett innehåller är också väldigt lågt. Isolate Fx innehåller en naturligt hög andel av den anabola aminosyran L-leucin och de andra essentiella aminosyrorna som är viktiga för maximal muskeluppbyggnad. *
* Låg laktoshalt
* Låg fetthalt
* Högt proteininnehåll
* Vattenlösligt - blandar sig utan problem i vatten.
* Mycket bra pris!

DOSERING: Blanda 1 dl av ISOLATE FX i 2-3 dl vatten eller mjölk. Drick 2-4 drinkar per dag som mellanmål och efter träning för att komplettera den vanliga kosten med protein.

FÖRPACKNING: 750 gram (räcker till cirka 25 drinkar)

NÄRINGSVÄRDE per 30 g:
*Energi 114 kcal Protein (TS) 26.5 gram
*Kolhydrater (laktos) 0.3 gram
*Fett 0.3 gram
*Mineraler 1.5 gram
*Fukt 1.2 gram

AMINOSYROR per 100 gram proteinråvara: Alanin 5.0, Arginin 2.1, Asparaginsyra 11.1, Cystin/Cystein 2.2, Fenylalanin* 3.0, Glutaminsyra 18.2, Glycin 1.4, Histidin* 1.7, Isoleucin* 6.4, Leucin* 10.6, Lysin* 9.6, Metionin* 2.2, Prolin 5.5, Serin 4.6, Treonin* 6.7, Tryptofan* 1.4, Tyrosin 2.6, Valin* 5.9 *Essentiella aminosyror

FÖRDELNING AV PROTEINFRAKTIONER: Beta-Laktoglobulin 43-48 % Glykomakropeptid 24-28 % Alfa-Laktalbumin 14-18 % Serumalbumin 1-2 % Immunoglobulin G 1-3 % Laktoferrin <1% INGREDIENSER: Vassleproteinisolat (instantiserat, cross-flow ultrafiltrerat och mikrofiltrerat), arom, färgämne (karamellfärg E150d), sötningsmedel (sukralos), sojalecitin. Chokladsmak innehåller även kakao. Jordgubb innehåller rödbetspulver som färgämne.

ALLERGENER: Vassleprotein (mjölkråvara), Sojalecitin

Torsdag: Ben och Stress




Hello!


Stress

Hatar dagar då jag MÅSTE stressa hehe. Vaknade precis ska försöka skynda mig med ett inlägg sen upp och röra ihop lite ägg + halv shake till frukost. Klockan 14:00 har jag ett möte i stan vid ullevi, funderar på att packa med en väska och prova på en av Göteborgs "Life" anläggningar. Känns som att det är lika bra, alltid lika kul att se ytterligare ett nytt gym.

 

Varje dag känns som en förberedelse inför Norge flytten, har jag nämnt det förresten? Efter diverse saker att överväga så har jag kommit fram till att Norge-erbjudandet är inget jag kan tacka nej till. Jag kommer troligtvis åka upp söndag den 12:e då jag har utbildning heeeela den första veckan. Känns som att detta är rätt sak att göra, självklart jobbigt att lämna allt här hemma men det känns som att det finns olika "turning points" i ens liv som kan vara avgörande för ens framtid... menar självklart inte att Norge behöver vara just den "turning point" jag menar men man vet ju aldrig ,hur ska jag veta ifall jag inte tar chansen? Jobb, karriär, pengar, utveckling, nya människor/platser, utmaningar och sist men inte minst att jag kommer träna som en GUUUUD varje dag. Men mer om Norge blir det när det närmar sig.



 

Ben
Ska träna ben ikv, ENDAST. Ben är alltid något jag föredrar att träna efter kl 17:00 på dagen hehe, känns som att jag ska svimma annars. Måste alltid få i mig rätt okej med kolhydrater 3-4 timmar innan så att jag har tillräckligt med energi för att orka.


Favorit ben-övning: Djupa/vanliga knäböj såklart! ♥ rumpa
-- squatparallel_squat_position--



Zyzz kan nästan alltid motivera mig ifall jag känner mig slö! Här ser ni hur bra det kan gå ifall ni tränar ben!:



BOOTY
Ben är en sjukt stor del av din kropp då den sträcker sig från midjan neråt, så varför har man 45 olika övningar för hela överkroppen men sen 3 för benen? Haha tänk på detta och försök att börja lägga ner mer tid på dina legs! Precis som du gör 4 övningar biceps och 5 övningar triceps, så borde du göra iaf minst 3 övningar för varje benmuskel. Som t.ex främre/bakre lår, in/utsidan lår, rumpan och vader måste sättas fokus på och utföras lika ofta, väl, strikt och noggrant som din överkropp. Ehmmm guys BELIVE me when i say: Tjejer äääälskar att killar har rumpa så tro inte att det bara går ena vägen. Vissa tjejer gillar nog rumpa och ben på killar mer än själva överkroppen... kanske värt att tänka på?





"Thin 2 Fit"
Bara att köra på där ute, sommaren närmar sig och alla vill ha en form värd att vara iklädd bikini/shorts utan att känna sig till obehags. Fitness är äckligt stort just nu och det känns som att precis ALLA tränar, vilket jag gillar enormt mycket! Även mina vänner som har nötat sig igenom första året och fortsätter stabilt! Man behöver ju inte alltid gå från "fat 2 fit" då du kan vara undernärd och gå från "thin 2 fit" vilket jag tycker är MYCKET svårare hehe. Just detta tycker jag att mina två nära och kära vänner här under har åstadkommit, bra jobbat boys fortsätt så!


Christopher Svensson - Patrik Malko



Hör av mig ikv med lite info om protein och some new pics!!!!
hörs då PEACE!


God Morgon!



Hemma, Nödinge.

bor uppe vid sjön nu så det är lite jobbigare att ta sig ner & upp!
Har vart uppe och gjort en omelett på 3 ägg med lite tomat + gooooolvat en makrill! haha jag måste alltid säga golva eller dunka när det kommer till proteinintagen! Jag ser bara makrill, tonfisk, ägg, keso & kvarg osv som matkällor och tillgångar till att få en finare och bättre form! speciellt när det kommer till fisk och all Omega3 konsumtion. Älskar att veta att det hjälper mig med hud, skador, leder osv. 

Funktioner
Omega-3-fettsyrornas effekt på hälsan är idag väl underbyggd i en lång rad vetenskapliga studier. Ett stort antal studier har gjorts på specifika sjukdomar med jämförelsegrupper.

Hjärnan/ögonen - regelbundet intag av Omega-3-fettsyror skyddar mot bland annat blodproppar, ögonsjukdomar (som gula fläcken-sjukan) och senil demens.

Blod/kärl - genom att sänka blodfetthalterna skyddar Omega-3-fettsyror mot bland annat åderförkalkning och hjärtinfarkt. Dessutom sägs den kunna justera en ojämn hjärtrytm.

Leder - minskar symptomen (stelhet, smärta) hos personer med reumatisk artrit.

Hud - Omega-3-fettsyror ger skydd mot huden åt exempelvis personer med pigmentförändringar, torr hud/hårbotten och mjäll. Symptom hos olika former av eksem och hos psoriasis sägs även minskas av regelbundet intag av dessa fettsyror.

Välbefinnande - genom att reglera signalsubstanser och hormonnivåer kan Omega-3-fettsyror kan vid regelbunden anvädning lindra och förebygga nedstämdhet och humörsvängningar.

Barn/ungdomar - Tillskott av omega-3-fettsyror har visat sig kunna lindra inlärningssvårigheter, dyslexi, koncentrationssvårigheter och ADHD.


Så jag inte glömmer
Överdriver dock detta då jag har en Smartshake som är uppdelad i 3 olika delar där man kan ha en extra laddning proteinpulver eller annat tillskott i tablettform.



Eftersom att jag tar alltid tar minst 3 ProteinShakes per dag så ser jag till att Omega-3 tabletterna ligger i en av delarna i shaken så låter det som bara den. Ganska bra sätt att bli påmind då det låter högre och värre än en kyrklocka när du skakar den. Tar 2-3 tabletter med varje Shake vilket blir 6-9 tabletter per dag! 




Dagens Motivationsbild:




Nu ska jag ta på mig kläder, blanda en shake, packa gymväskan, göra mat för att ta med sig & sen iväg mot Nol för att träna. Blir att moooooosa rygg/mage! Börjar jobba kl 2 på Bohus boxningsklubb, kom förbi den som vill sparras lite!


Hörs snart PEACE!

RSS 2.0